Som els hereus del llinatge iniciat al segle XIV per Bernat Figueras del que consta documentació que acredita la seva presència al Senyoriu de Selma i les Valls de Marmellar en aquell llunyà segle.
Des de llavors i de manera ininterrompuda la família Figueras ha viscut i estimat aquesta terra convertint l’Heretat en una finca pròspera dedicada fonamentalment al conreu de la vinya.
Ubicats a El Pla de Manlleu, (Aiguamúrcia, Tarragona) l’equip de Penedès 500 neix com una branca mes del cep plantat, ara fa 8 anys, amb la creació de l’Agrupació d’Agricultors del Pla de Manlleu. Aquesta entitat jurídica aplega a una trentena de viticultors de la DO Penedès , amb la peculiaritat de tenir tots, les vinyes per sobre dels 500 metres d’alçada sobre el nivell del mar. D’aquesta manera, l’àmbit geogràfic de l’Agrupació es el que s’anomena Zona +500, que agafa terrers de tres municipis i dos Consells Comarcals: Aiguamúrcia i Querol (Alt Camp) i La Joncosa del Montmell (Baix Penedès).
També ofereixen tot un seguit d’activitats enoturístiques:
DESCALÇA’T PER LA VEREMA
Ens trobarem al Km 0 de Penedès +500, Masia Cal Figueras, on us introduirem en aquest apassionant món gaudint d’una copa de cava de benvinguda.
De la mà de l’equip Penedès 500 passejarem entre vinyes ecològiques i altres llocs emblemàtics. Durant el recorregut coneixereu els secrets de la viticultura de la zona a la vegada que collirem el raïm de diferents varietats.
Tornarem a la Masia Cal Figueras, i ara sí ens descalçarem!
Trepitjarem la collita del raïm que haurem realitzat en una barrica de roure i al ritme de la música veure’m fluir el most. Serà divertit i pedagògic fer la cata comparativa entre els nostres vins i els mostos que haureu elaborat. Per satisfer completament tots els sentits maridarem la degustació amb productes locals.
Acabarem la vitiexperiencia embotellant el vostre most, amb la possibilitat que vosaltres mateixos us feu l’etiqueta personalitzada.
RUTA ENOGASTRONÒMICA
En trobarem al Km0 de Penedès +500, Masia Cal Figueras, a on us rebrem amb una copa de cava de benvinguda i us farem una breu introducció al projecte i al Tour.
De la mà de l’equip de Penedès 500, visitarem vinyes de diferents varietats: Parellada, Garnatxa, Moscatell, Tempranillo, Merlot, etc… tot fent un recorregut a peu entre vinyes i boscos, i gaudint d’aquest meravellós entorn.
En les vinyes farem un taller de viticultura en funció de l’època de l’any, on us explicarem les qualitats i diferències entre elles, totes les labors ecològiques que hi fem, i tot el que vulgueu saber!
I a més a més a peu de vinya omplirem una copa amb el vi que surt dels seus raïms, maridat amb formatges i embotits de proximitat, pa de pagès i oli d’oliva de la finca. Acabarem el recorregut al Km0 on visitarem l’antic celler, i tastarem un altre vi sorpresa!!
VISITA A LA ZONA +500 I PAELLA ENTRE VINYES
La benvinguda i rebuda serà per part de la família de l’Avi.
A les noves grades del celler antic farem una aproximació històrica del celler, la família i l’entorn (el poble abandonat de Selma, els templers, la ruta del Cister, el monestir..) tot acompanyat per una copa del nostre escumós Còdols.
Seguidament farem un passeig per les vinyes on explicarem les tasques de forma ecològica i sostenible que hi realitzem segons la temporada i gaudirem del meravellós paisatge que les envolta.
Tornarem al celler-museu per descobrir els seus racons amb les eines històriques exposades, per acabar trobant en un dels seus racons un altre bons vins per tastar, el Nou de +500 i el Bermell, acompanyats amb una taula d’embotits Km0 i rodejats de les botes antigues de l’Avi. Després anirem cap a l’exterior, per gaudir d’un dinar amb la companyia immillorable de la natura i on el plat principal serà una paella boníssima.
Una bona manera de tenir una experiència única a la Zona +500!!
VISITA AL CELLER DE L’AVI
La benvinguda i rebuda serà per part de la família de l’Avi.
A les noves grades del celler antic farem una aproximació històrica del celler, la família i l’entorn (el poble abandonat de Selma, els templers, la ruta del Cister, el monestir..) tot acompanyat per una copa del nostre escumós Còdols.
Seguidament farem un passeig per les vinyes on explicarem les tasques de forma ecològica i sostenible que hi realitzem segons la temporada i gaudirem del meravellós paisatge que les envolta, tot bevent el vi Bermell amb una taula d’embotits de la Zona +500 entremig de les vinyes.
Tornarem al celler-museu per descobrir els seus racons amb les eines històriques exposades, per acabar trobant en un dels seus racons un altre bon vi per tastar, el Nou de +500, aquest cop acompanyat amb una taula de formatges i rodejats de les botes antigues de l’Avi.
SELMA SOTA LA LLUNA PLENA
La magia del poble abandonat de Selma, un dels punts més alts de “l’Alt Penedès”, il.luminat per la llum de la lluna plena serà l’escenari perfecte per relaxar-nos i gaudir de la frescor de les nits d’estiu.
Ens trobem a la Masia Cal Figueras, km0 de la Zona +500, on farem una breu explicació de la vitiexperiència.
Anirem caminant fins al Roure centenari on us oferirem un sopar de pagès amb degustació dels nostres vins (pa del poble amb tomàquet, embotits Km0, oli d’oliva de la casa). Tot sopant us explicarem curiositats de la zona.
Amb la panxa plena començarem el recorregut cap a Selma (uns 6,5km anar i tornar), passarem pel paratge de “Les planjoles” tot veient les cabanes de pedra. Seguirem pujant cap a Selma explicant llegendes i curiositats dels templers de la Zona +500.
Arribats a Selma servirem el cava Còdols amb coca del forn del poble i ens acomodarem en un lloc privilegiat per gaudir de les fantàstiques panoràmiques del cel de nit.
DESCONNECTA I GALOPA!
Ens trobarem a la masia Cal Figueras, Km0 de la Zona +500, on farem un petit briefing de l’activitat i anirem a conèixer el cavall que ens tocarà per fer un recorregut d’una hora entre vinyes i boscos per la Zona +500. A mig recorregut i entre vinyes omplirem una copa del nostre vi negre “Bermell” maridat amb una taula de formatges per agafar energia i seguir amb el recorregut de tornada a la Masia Cal Figueras. Al Km0 podrem completar l’adrenalina del cavall omplint dues copes més! Una del nostre vi blanc El Nou de +500, i l’altre del nostre escumós Còdols, maridats també amb productes de proximitat de l’època.
Per a més informació, cliqueu AQUÍ!