El Pont d’Armentera inclou el despoblat de Selmella, a l’extrem nord-oriental del terme, als vessants de la serra de Comaverd. A l’antic Castell (BCIN) s’hi van fer actuacions arqueològiques per descobrir una torre i altres espais. L’Església de Sant Llorenç (BCIL), d’un romànic molt primitiu (s. X), conserva el campanar i murs massissos de pedra ben tallada, sostinguts per gruixuts contraforts. Actualment està en procés de consolidació i restauració. L’excursió a Selmella passa per diverses masies notables com el Mas de la Mel i Cal Figueras. Una de les masies més singulars del terme és la de Cal Cagall (BCIL) o Pallissa de la Creu, amb una capella ben conservada d’estructura romànica i amb un petit atri al davant.
L’Església Parroquial de Santa Magdalena (BCIL) conserva un magnífic retaule barroc (datat l’any 1702) d’autor desconegut que va poder salvar-se de les destrosses de l’any 1936, en les quals es van perdre moltes imatges del temple, com la mateixa Santa i un venerat Sant Crist, del qual actualment hi ha una còpia. El retaule és una peça de fusta policromada i daurada, de concepció clàssica, amb abundant imatgeria en relleu i guarniments del gust del moment. És una de les joies escultòriques de la comarca.
Si aneu al Pont, cal que passegeu per la vora del riu Gaià; és un plaer. Hi ha rutes per anar fins als gorgs i la central hidroelèctrica, de la qual se’n conserven alguns elements. També és interessant veure l’inici de l’aqüeducte que portava aigua a Tarragona des de l’època romana i el salt de l’aigua, proper a la població. En direcció a Santes Creus hi ha l’antiga Ermita de Sant Pere del Gaià, citada el 980 dins el terme del Castell de Cabra. El Pont té un terme molt extens i s’hi poden fer diverses excursions: a Selmella, a Santes Creus, la ruta de la pedra seca, a la roca del Llamp i al torrent de Rupit, entre altres.