Algú va definir Picamoixons com la Suïssa de l’Alt Camp: muntanyes, riu, paisatge atractiu i una munió de vies de comunicació que dibuixen el seu relleu escultòric.La línia del ferrocarril de Lleida a Reus i Tarragona (construïda entre 1856 i 1879) travessa la població pel pont de ferro de la Roixel·la (1860). Aquesta línia enllaçà amb la de Barcelona a Lleida, per Vilanova i Valls, el 1883.
La Festa Major d’estiu se celebra el primer cap de setmana d’agost, en honor a sant Salvador, patró del poble. Durant aquesta celebrada festivitat, a banda de les diverses actuacions musicals, el teatre i altres espectacles per a totes les edats, té lloc la sardinada popular, que es fa cada any el diumenge de festa major i convoca un gran nombre de persones,tant de Picamoixons com de la rodalia. La Festa Major d’hivern, en honor a sant Josep, es fa pels volts del 19 de març i compta amb actuacions musicals i altres espectacles.
Al poble heu de visitar Ca l’Orga, el Casal annex i les actuacions que s’estan fent a l’entorn, com el Centre d’Interpretació de l’Oli. El molí de l’oli de la Cooperativa encara manté el sistema tradicional de producció: amb pedres i cofins. En temps de la collita, cap al mes de novembre, podeu anar a visitar el trull i comprar un dels pocs olis que encara s’elaboren de manera tradicional.
Picamoixons és una Entitat Municipal Descentralitzada del municipi de Valls. L’activitat excursionista clàssica és pujar fins a la torre del puig Cabré des de la banda de Picamoixons. I si el que voleu fer és un petit recorregut, us aconsellem que passegeu per l’indret on, anys enrere, es representava el pessebre vivent.A poca distància de Picamoixons hi ha un jaciment paleolític, concretament del Plistocè, que ens indica que en aquella època ja hi havia un assentament humà molt a prop del poble.